Кремль відмовився від міжнародного розслідування смерті Навального

Читать на русском
У росії не будуть проводити незалежне міжнародне розслідування смерті опозиційного політика Олексія Навального у в'язниці.
Фото EPA

У росії не будуть проводити незалежне міжнародне розслідування смерті опозиційного політика Олексія Навального у в'язниці.

Про це заявив речник президента рф Дмитро Пєсков.

Відомо, що напередодні голова дипломатії Європейської ради Жозеп Боррель закликав Москві дозволити провести незалежне та прозоре міжнародне розслідування обставин раптової смерті Навального. Однак ці вимоги у кремлі відкинули.

«Ми не сприймаємо такі вимоги взагалі, тим більше від Борреля», – заявив Пєсков.

За його словами, у кремлі вважають заяви західних політиків неприпустимими та наголосив, що остаточна причина смерті опозиційного політика досі невідома.

Нагадаємо, Навальний помер у виправній колонії №3 у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. За даними ЗМІ, причиною смерті нібито став тромб, що відірвався.

На його смерть відреагував президент України Володимир Зеленський. Він висловив упевненість у тому, що Навального вбили за наказом путіна. Байден також прокоментував смерть Навального та закликав продовжити допомогу Україні.

У ЄС 19 лютого анонсували санкції проти росії за смерть політика.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: