Путін може зробити наступні роки катастрофічними для світової спільноти – президент України

Читать на русском
Зеленський вважає, що росія на чолі з путіним може зробити 2024 рік катастрофічним для багатьох суспільств. Тому країна, яка не поважає правила світової безпеки, має залишитися в минулому.
president.gov.ua

Росія на чолі з путіним може зробити 2024 рік катастрофічним для багатьох суспільств. Тому країна, яка не поважає правила світової безпеки, має залишитися в минулому.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час Мюнхенської конференції.

Під час свого виступу він заявив, що війна в Україні впливає не тільки на нашу державу чи європейські країни, адже російська війна є війною проти правил загалом.

«Чим довше ця російська агресія проти світового порядку, заснованого на правах, продовжуватиметься, тим більше будуть зміни, які вона провокує. Можливо, люди повинні будуть жити у світі, де локальні війни не залишатимуться локальними. Будь-який початок війни нестиме ризик перетворення на глобальну катастрофу», – зазначив Зеленський.

За його словами, ймовірно, Європа на порозі часів, коли запитання про застосування статті 5 договору про НАТО не буде питанням до Вашингтону загалом, а буде питанням до європейських столиць. Він наголосив, що росія на чолі з путіним може зробити 2024 рік катастрофічним для багатьох суспільств.

Також під час свого виступу він заявив про те, що ситуація в Авдіївці показує, що Україна здатна перемогти у війні проти росії, однак її дії обмежуються через дефіцит озброєння.

До слова у нещодавньому дослідженні, представленому перед Мюнхенською конференцією з безпеки, йдеться, що росія більше не сприймається більшістю країн «Великої сімки» як головна загроза.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: