«Іноді доходить до абсурду»: у ЗСУ розповіли про дії окупантів під Куп'янськом

Читать на русском
Ворог не полишає спроб прорвати лінію оборони ЗСУ під Куп'янськом. З цією метою росіяни вчиняють дії, які нерідко доходять до абсурду.
Фото: росЗМІ

Російська армія не полишає спроб прорвати лінію оборони ЗСУ на Куп'янському напрямку. З цією метою ворог вчиняє штурмові дії, які нерідко доходять до абсурду.

Таку заяву зробив начальник пресслужби оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» Ілля Євлаш у коментарі 24 каналу.

Лише третина бере участь у боях: у ЗСУ розкрили чисельність ворожого угруповання під Куп'янськомКомандування російської окупаційної армії зосередило на Куп'янському напрямку угруповання чисельністю приблизно 42 тисяч військових.

«Росіяни вдаються до штурмів, іноді це взагалі доходить до абсурду. Вони формують різні наступальні групи, можуть до взводу наступати просто колонами. До того ж зараз мінлива погода, тому не завжди є можливість пересуватися важкою технікою. Вони вдаються навіть до таких нахабних варіантів наступу», – сказав він.

За словами Євлаша, ЗСУ миттєво реагують на такі дії та відповідають ворогові ударами із 155-міліметрової артилерії.

«Зазвичай, тоді у противника миттєво зникає азарт і бажання наступати кудись», – зазначив спікер.

Він додав, що лише протягом 20 лютого рашисти втратили на Куп'янському напрямі 368 оккупантів та 154 одиниці озброєння військової техніки. При цьому тих, хто не хоче атакувати, росіяни карають самі.

«У таких підрозділах, як Шторм-Z, Шторм-V, продовжуються досить жорсткі дисциплінарні дії. Наприклад, розстріл перед строєм для того, щоб залякати бійців та змусити їх виконувати завдання», – резюмував Євлаш.

Нагадаємо, нещодавно головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що росіяни біля Куп'янська не зважають на втрати і продовжують «м'ясні штурми».

19 лютого передові позиції українських військ на Куп'янському напрямі відвідав президент Володимир Зеленський. Він поспілкувався з військовими та нагородив захисників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: