Лише третина бере участь у боях: у ЗСУ розкрили чисельність ворожого угруповання під Куп'янськом

Читать на русском
Командування російської окупаційної армії зосередило на Куп'янському напрямку угруповання чисельністю приблизно 42 тисяч військових.
Фото: росЗМІ

Командування російської окупаційної армії зосередило на Куп'янському напрямку угруповання чисельністю приблизно 42 тисяч військових.

Такими даними поділився речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

У ЗСУ відповіли, чи є зараз загроза нового наступу на ХарківЩоб піти штурмом на Харків, росіянам потрібно зібрати дуже великі сили, яких вони не мають.

Ворог також тримає під Куп'янськом 500 танків, понад 650 бронемашин, 430 артилерійських установок та понад 150 РСЗВ.

При цьому Євлаш уточнив, що якщо говорити про особовий склад, то безпосередньо у боях бере участь лише третина російського угруповання.

«42 тисячі – це й підрозділи обслуговування, рембати, кухарі, інженери, тобто це велика кількість людей, які загалом присутні на цьому напрямі. Якщо грубо сказати, то приблизно третина – це бойовий чисельний склад, який бере участь у першій лінії оборони», – розповів речник.

Нагадаємо, нещодавно головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що росіяни біля Куп'янська не зважають на втрати і продовжують «м'ясні штурми».

Сьогодні передові позиції українських військ на Куп'янському напрямі відвідав президент Володимир Зеленський. Він поспілкувався з військовими та нагородив захисників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: