Сирський про ситуацію в Авдіївці та біля Куп'янська: росіяни не зважають на втрати і продовжують «м'ясні штурми»

Читать на русском
Сирський повідомив, що росіяни на Авдіївському та Куп'янському напрямках продовжують нарощувати свої зусилля і ведуть бої, не зважаючи на втрати.
Military Media Center

Оперативна обстановка на Авдіївському та Куп'янському напрямках залишається дуже складною та напруженою. Російські війська продовжують нарощувати свої зусилля та мають чисельну перевагу в особовому складі. Вони не зважають на втрати і продовжують застосовувати тактику «м'ясних штурмів».

Про це за підсумками поїздки на позиції повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Війна переходить у нову стадію – СирськийГоловнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що бойові дії в рамках війни росії проти України переходять у нову стадію.

«Так, лише на Авдіївському напрямку минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили 29 атак російських окупантів. Крім того, ворог активно застосовує авіацію, наносить ураження керованими авіаційними бомбами, веде щільний мінометний та артилерійський вогонь по наших позиціях», – розповів він.

Сирський повідомив, що за підсумками роботи на місцях з міністром оборони Рустемом Умєровим було ухвалено «низку важливих рішень, спрямованих на посилення бойових спроможностей наших військових частин та попередження дій ворога».

«Ми робимо все можливе, щоб не допустити просування ворога вглиб нашої території та утримати займані позиції. Попри складну обстановку Сили оборони України завдають ворогу значних втрат. Водночас вживаємо всіх можливих заходів для мінімізації наших втрат та збереження життя наших воїнів», – додав головком.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що до Авдіївки зайшло підкріплення. У ЗСУ повідомили, що змогли провести ротацію підрозділів фактично вперше з початку вторгнення рф.

Під Куп'янськом минулого тижня військові фіксували стабілізацію ситуації за останні кілька днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: