Зеленський відвідав позиції українських військових на Куп'янському напрямку

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських військ на Куп'янському напрямку.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських військ на Куп'янському напрямку.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

У ЗСУ розповіли, скільки військових зосередила росія на Куп'янському напрямкуОкупанти зосередили на Куп'янському напрямку угруповання чисельністю понад 40 тисяч осіб, розповіли у ЗСУ.

Відомо, що Зеленський під час поїздки на Харківщину побував у батальйонному командному пункті 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, яка виконує бойові завдання з оборони Куп’янська.

Там глава держави заслухав доповідь командира бригади підполковника Олексія Трубнікова про оперативну ситуацію на відповідній ділянці фронту. Окремо обговорили також забезпечення підрозділів технікою, боєприпасами та інші актуальні потреби воїнів.

Президент також поспілкувався з військовими та нагородив захисників.

«Радий бути сьогодні тут – побачити вас, привітати, бути вдячним від усіх українців, від усієї України за те, що ви робите щоденно таку велику роботу, за те, що захищаєте державу, наші сім’ї, незалежність, наш суверенітет», – заявив він.

Зокрема, Зеленський присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» полковнику Олегу Апостолу, який із 2008 року служить у Десантно-штурмових військах, а нині командує 95-ю окремою десантно-штурмовою бригадою ЗСУ.

Крім цього, відзнаку президента «Хрест бойових заслуг» отримав полковник Олександр Луценко. Також захисники отримали ордени Богдана Хмельницького III ступеня та «За мужність» ІІ–III ступенів.

Нагадаємо, у The New York Times пишуть, що ситуація на фронті в Україні найнебезпечніша з початку повномасштабної війни.

Голова військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер визнав, що західні країни були «надмірно оптимістичними» з приводу війни в Україні у 2023 році, вважаючи, що «якщо ми надамо українцям необхідні боєприпаси та навчання, вони переможуть».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: