Окупанти відновили наступ на Куп'янському напрямку, тривають інтенсивні бої – Синєгубов

Читать на русском
Керівник Харківської ОВА припускає, що росіяни можуть відновити ширший наступ на Харківську область.
Українська правда

Станом на суботу, 27 січня, на Куп'янському напрямку окупанти відновили інтенсивність наступальних дій. Інтенсивні бої точаться в районі населених пунктів Синьківка та Табаївка.

Про це очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляє в ефірі телемарафону.

«Так, дійсно, наші воїни відбили біля 13 ворожих атак. Інтенсивність наступальних дій по цьому напрямку знову відновилася. Два напрямки у нас досить серйозні: це Синьківка і Табаївка. Це інший напрямок, трохи південніше від міста Куп'янськ, який теж досить важкий, але повністю контрольований нашими Збройними силами», – розповів він.

При цьому, керівник Харківської ОВА припускає, що росіяни можуть відновити ширший наступ на Харківську область. Він зазначає, що місцева влада та військові повинні бути готові до будь-яких сценаріїв.

Згідно зі словами Синєгубова, внаслідок російських обстрілів цього місяця загинув 21 житель Харківської області, зокрема дитина. Крім того, близько 180 людей отримали поранення. Серед постраждалих 20 дітей. За поточний місяць в області пошкоджено щонайменше 200 будинків українців.

Як відомо, російські війська захопили село Крохмальне у Харківській області. Сили оборони відійшли на запасні позиції, щоби зберегти життя бійців.

Нагадаємо, нещодавно у ЗСУ повідомили, що російські військові планують захопити Куп'янськ, щоб використовувати його як плацдарм для подальшого наступу на захід.

Також у ЗСУ розповіли, скільки військових зосередила росія на Куп'янському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: