У Куп'янському районі оголосили обов'язкову евакуацію із двох громад

Читать на русском
Враховуючи ситуацію з безпекою, запроваджується обов'язкова евакуація населення з Кондрашівської та Курилівської громад Куп'янського району.
ілюстративне фотоAP Photo / Evgeniy Maloletka

У Харківській області оголосили обов'язкову евакуацію населення з Кондрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. Торік там евакуація проводилася частково.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram 16 січня.

В ОВА відповіли, чи є для Харкова загроза наступу з боку БєлгородаРосія не має достатньо сил у Бєлгородській області, щоб повторити наступ, але обстріли ще будуть.

«Враховуючи безпекову ситуацію, запроваджуємо обов'язкову евакуацію населення з Кіндрашівської та Куриливської громад Куп'янського району», – написав він.

За словами Синєгубова, наразі у цих населених пунктах перебувають 3043 особи, з них 279 – діти.

Йдеться про сім'ї з дітьми, які проживають у таких населених пунктах:

  • Благодатівка, Вишнівка, Василівка, Велика Шапківка, Гусинка, Грушівка, Дорошівка, Єгорівка, Курочкіне, Ковалівка, Миколаївка Перша, Моначинівка, Московка, Нечволодівка, Просянка, Прилютове, Самборівка, Смородьківка, Соболівка, Садове, Цибівка – Кіндрашівської громади;

Охочі евакуюватися можуть цілодобово телефонувати 0-800-33-92-91.

Нагадаємо, у листопаді минулого року на Харківщині оголосили примусову евакуацію дітей із майже 70 міст та сіл. У січні стало відомо, що росіяни відновили штурми під Куп'янськом. У Харківській ОВА прокоментували інформацію у ЗМІ про можливий новий прорив ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: