СБУ повідомила про підозру російському олігарху Дерипасці

Читать на русском
Росіянина Олега Дерипаску підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.
фото Аліна Ковригіна / ТАСС

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру російському олігарху Олегу Дерипасці одразу за кількома статтями. Слідчі зібрали докази, що підприємства Дерипаски працювали на російський ОПК.

Про це повідомляє «Слово і діло» із посиланням на Офіс генпрокурора України.

Яке майно російських бізнесменів конфіскували в Україні через судВАКС конфіскував активи і майно в Україні олігархів Ротенберга, Дерипаски, Євтушенкова та інших. Більше – на інфографіці.

Як повідомляється, СБУ підозрює Олега Дерипаску в організації заволодіння підприємством «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат», а також легалізації цих коштів шляхом набуття прав на «Глухівський Кар'єр кварцитів» та організації фінансування російської агресії.

«Він підозрюється у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. З ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. З ст. 27 ч. З ст. 209, ч. З ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 110-2 КК України», – йдеться у документі.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд виніс рішення про конфіскацію на користь держави активів російського олігарха Олега Дерипаски, розташованих на території України.

У жовтні 2022 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій проти Олега Дерипаски.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: