Заступник секретаря РНБО часів Януковича отримав підозру через побиття студентів на Майдані

Читать на русском
Володимиру Сівковичу, який влаштував провокацію із побиття студентів на Майдані 30 листопада 2013 року, повідомили про підозру у держзраді.
dbr gov ua

ДБР повідомило про підозру у держзраді колишньому заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, який влаштував провокацію із побиття студентів на Майдані 30 листопада 2013 року.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді колишньому заступнику секретаря Ради національної безпеки та оборони Володимиру Сівковичу. Саме він влаштував провокацію із побиття студентів на Майдані 30 листопада 2013 року.

Слідчі наголошують, що Сівкович був завербований росією ще наприкінці дев’яностих, коли був кадровим офіцером КДБ та ФСБ.

«Посадовець виконував завдання вищого політичного керівництва країни-агресора щодо недопущення євроатлантичної інтеграції України», – додають у повідомленні.

ДБР повідомило чергову підозру в держзраді Володимиру Сівковичу — заступнику секретаря РНБОДержавне бюро розслідувань

ДБР вдалося задокументувати, що у жовтні 2013 року він зустрічався з секретарем Ради Безпеки російської федерації Николаєм Патрушевим. На цьому заході зрадник отримав вказівки щодо подальшої підривної діяльності проти України та придушення потенційних акцій протесту через відмову України від асоціації з ЄС.

Відтак у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року він особисто контролював з кабінету начальника Київської міліції організований розгін та побиття студентів. Того дня постраждало 55 учасників мирного зібрання.

Ці події призвели до суспільно-політичної кризи, масових протестів проти чинного на той час політичного керівництва держави. Що своєю чергою призвело до посилення сепаратизму в окремих регіонах України та потім використано рф у веденні підривної діяльності проти нашої держави.

«Своїми діями Сівкович завдав шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, створено виключні передумови для здійснення рф активних дій щодо окупації території частини території України», – наголошують правоохоронці.

Зраднику за цією підозрою загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 23 липня Державне бюро розслідувань вже повідомляло про підозру у державній зраді Сівковичу, а також трьом співробітникам ФСБ рф - за шпигунство.

Згодом повідомляли, що колишній керівник управління Служби безпеки України в Криму Олег Кулініч разом з Сівковичем забезпечили російським окупантам швидке захоплення південних областей України, а також максимально приховували інформацію про плани наступу росії з тимчасово окупованого Криму на південь України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: