Парламент Болгарії подолає вето на передачу Україні БТРів – прем'єр

Читать на русском
Парламент Болгарії зможе подолати вето президента Румена Радєва на угоду про постачання Україні партії бронетранспортерів. Таку думку висловив прем’єр-міністр країни Ніколай Денков.
Фото: Getty Images

Парламент Болгарії зможе подолати вето президента Румена Радєва на угоду про постачання Україні партії бронетранспортерів.

Таку думку висловив прем’єр-міністр країни Ніколай Денков, його цитує портал Novinite.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

«Це вето буде подолане, тому я не бачу нічого, що можна було б коментувати», - сказав прем'єр.

Глава болгарського МЗС Марія Габріель, у свою чергу, висловила жаль з приводу рішення Радєва. Вона зазначила, що країна вже давно не потребує цієї техніки.

«Рішення було погоджено з усіма структурами, щоб зробити позицію Болгарії чіткішою. Якщо ці дебати призведуть до того, що громадян знову запевнять у втраченій необхідності та ще раз задекларують солідарність з Україною, то це лише питання часу, коли Народні збори виконають свою роботу», - сказала вона.

Нагадаємо, парламент Болгарії ще 22 листопада ратифікував угоду про постачання ЗСУ партії бронетранспортерів. Угода передбачає постачання Болгарією близько 100 БТРів та наявного озброєння, а також запасних частин зі складів МВС.

Сьогодні ж стало відомо, що Радєв ветував угоду. В якості причини він вказав на те, що депутати «були недостатньо ознайомлені з конкретними умовами безкоштовного надання техніки, що не дозволило їм об'єктивно оцінити, чи є надане обладнання необхідним чи ні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: