Нетаньягу розповів, скільки триватиме війна у Газі

Читать на русском
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що бойові дії в секторі Газа триватимуть ще довгі місяці: доти, доки цілі Ізраїлю не будуть досягнуті.
Фото: Reuters

Операція ЦАХАЛ у секторі Газа розтягнеться на місяці. Такий прогноз щодо тривалості конфлікту з ХАМАС озвучив ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньягу на пресконференції в Тель-Авіві 30 грудня.

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

«На північному кордоні ми завдаємо важких ударів по «Хезболлі», знищуючи багатьох терористів і знищуючи можливості ворога», – сказав Нетаньягу.

Він зауважив, що бої в анклаві триватимуть доти, доки палестинське угруповання не буде знищено. Постраждати також ризикує і Іран, якщо «Хезболла» вступить на стежку війни з Ізраїлем.

«Досягнення перемоги вимагає більше часу. Війна триватиме ще багато місяців. Моя політика зрозуміла – продовжуватиме боротися доти, доки не будуть досягнуті всі цілі війни», – наголосив Нетаньягу.

Також чиновник зазначив, що можливе зрушення у питанні звільнення заручників.

«Є можливості для руху у цьому напрямку», – сказав прем'єр Ізраїлю.

Нетаньягу також повідомив, що армія оборони Ізраїлю за час операції у Газі ліквідувала понад 8 тисяч бойовиків ХАМАС.

Нагадаємо, нещодавно Нетаньягу повідомив про розширення зони бойових дій у секторі Газа. Також він заявляв, що Ізраїль продовжуватиме війну, доки не знищить ХАМАС.

Також повідомляли, що ХАМАС відмовився від пропозиції Ізраїлю припинити вогонь на тиждень.

Як повідомлялося, винищувачі Ізраїлю атакували командний центр «Хезболли» у Лівані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: