Ізраїль планує встановити контроль над кордоном між сектором Газа і Єгиптом – ЗМІ

Читать на русском
Ізраїльські війська планують розпочати військову операцію зі встановлення контролю над кордоном між сектором Газа і Єгиптом.
Getty Image

Ізраїль планує військову операцію, щоб встановити контроль над кордоном між сектором Газа і Єгиптом.

Про це пише The Times of Israel.

У матеріалі зазначають, що під час операції Ізраїль візьме під контроль прикордонний пункт «Рафах» і розмістить війська на кордоні, що розділяє Єгипет і сектора Газа.

Журналістам The Times of Israel у власних джерелах стало відомо, що ізраїльські лідери ще не дали погодження на проведення операції, втім терміни її проведення залежатимуть від перемовин з єгипетським урядом, який працює над укладенням нової угоди про заручників між Ізраїлем і ХАМАСом.

«Ізраїльські офіційні особи намагалися розвіяти побоювання єгиптян, що операція може призвести до випадкової шкоди в Єгипті», – додають у повідомленні.

Водночас наголошують, що Єгипет відхилив пропозицію Ізраїлю про спільне патрулювання ізраїльськими військами єгипетського боку кордону.

Нагадаємо, 1 січня стало відомо, що ізраїльські військові вивели частину своїх сил із сектору Газу. При цьому прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху припустив, що бойові дії в анклаві триватимуть ще довгі місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: