САП скерувала до суду справу нардепа Гунька про хабар

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чинного члена парламенту.
фото: Слуга народу

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата Анатолія Гунька та його помічника Ігоря Калініченка в одержанні 85 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата та його спільника, яких минулого року викрили на одержанні 85 тис. доларів США неправомірної вигоди за забезпечення надання приватному підприємству в оренду державних земель. На сьогодні обвинувальний акт стосовно нардепа та одного з його спільників скеровані до ВАКС для розгляду по суті. Матеріали стосовно ще однієї особи виділені в окреме провадження у зв'язку з її розшуком», – інформує орган.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Володимира Івасика.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Гунька з альтернативою 30 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили нардепа Гунька та двох його спільників на одержанні $85 тисяч неправомірної вигоди. Пізніше нардепу та ще одній особі повідомили про підозру. За даними слідства, Гунько у змові зі своїм помічником Ігорем Калініченком та ще одним спільником Володимиром Івасиком вимагали та одержали від представника сільськогосподарського підприємства ТОВ «Агроформ-2019» Нікуліним.

Кошти вони отримали за надання державних земель для обробітку. Цими землями користуються дослідні господарства зі структури Національної академії аграрних наук. Зокрема, йшлося про ДГ «Тучинське», яке розташоване в селі Тучин Рівненської області. Як стверджував прокурор, за кожен 1 га землі необхідно було сплатити 130 доларів. Загалом ішлося про 1700 га за 221 тисячу доларів. З цієї суми необхідно було передати завдаток у 85 тис. дол, а решту – після збору врожаю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: