ВАКС продовжив обов'язки помічнику нардепа Гунька

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії покладених на підозрюваного обов'язків.
фото: vechirniy.kyiv.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 31 грудня строк дії обов'язків, покладених на помічника народного депутата Анатолія Гунька Ігоря Калініченка. НАБУ і САП підозрюють його у передачі неправомірної вигоди політику.

Таке рішення 1 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Калініченка з альтернативою внесення 2 млн грн застави. Втім Апеляційна палата ВАКС зменшила розмір застави до 805 200 грн. 1 вересня ці кошти внесли і підозрюваний вийшов з-під варти під такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Київської області (крім відлучення до міста Києва) без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з Гуньком; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків. Водночас на Калініченка так і не надягли електронний браслет у зв'язку з відсутністю вільних. Тому суддя продовжив дію всіх обов'язків, крім браслету.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного - задовольнити частково. Продовжити підозрюваному (Калініченку – ред.) покладені на нього обов'язки на строк 2 місяці», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Гуньку та двом його спільникам на одержанні $85 тисяч неправомірної вигоди. За даними слідства, Гунько у змові зі своїм помічником Ігорем Калініченком та ще одним спільником Володимиром Івасиком вимагали та одержали від представника сільськогосподарського підприємства ТОВ «Агроформ-2019» Нікуліна частину неправомірної вигоди.

Кошти вони отримали за надання державних земель для обробітку. Цими землями користуються дослідні господарства зі структури Національної академії аграрних наук. Зокрема, йшлося про ДГ «Тучинське», яке розташоване в селі Тучин Рівненської області. Як стверджував прокурор, за кожен 1 га землі необхідно було сплатити 130 доларів. Загалом ішлося про 1700 га за 221 тисячу доларів. З цієї суми необхідно було передати завдаток у 85 тис. дол, а решту – після збору врожаю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: