Апеляція ВАКС залишила заарештованим майно нардепа Гунька

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування заходів забезпечення у справи за підозрою члена парламенту.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила заарештованим майно народного депутата Анатолія Гунька та його дружини, депутатки Київської обласної ради Наталії Гунько.

Таке рішення 30 серпня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як зазначалося, 24 серпня антикорупційний суд наклав арешт на наступне майно Гунька: 10 половин земельних ділянок в Чернігівській області; автомобіль Land Rover Range Rover 2014 року випуску та автомобіль Land Cruiser 200 2017 року випуску. Також судом заарештовано майно дружини нардепа, а саме: 1/2 житлового будинку 226 квадратних метрів у Київській області; 1/2 частина квартири 171,4 кв. м у Київській області та 4 половини земельних ділянок у Київській області.

«Поновити представнику власника майна Гунько Наталії Іванівни адвокату строк апеляційного оскарження. Апеляційні скарги захисника підозрюваного Анатолія Гунька та представника власника майна Гунько Наталії – залишити без задоволення, ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 24 серпня 2023 року залишити без змін», – оголосила головуюча суддя Даниїла Чорненька.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Гунька з альтернативою 30 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Анатолію Гуньку, його помічнику та ще одній особі. За даними слідства, Гунько у змові зі своїм помічником Ігорем Калініченком та ще одним спільником Володимиром Івасиком вимагали та одержали від представника сільськогосподарського підприємства ТОВ «Агроформ-2019» Нікуліним.

Кошти вони отримали за надання державних земель для обробітку. Цими землями користуються дослідні господарства зі структури Національної академії аграрних наук. Зокрема, йшлося про ДГ «Тучинське», яке розташоване в селі Тучин Рівненської області. Як стверджував прокурор, за кожен 1 га землі необхідно було сплатити 130 доларів. Загалом ішлося про 1700 га за 221 тисячу доларів. З цієї суми необхідно було передати завдаток у 85 тис. дол, а решту – після збору врожаю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: