НАБУ завершило розслідувати справу нардепа Гунька

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку визнали достатніми кількість доказів, отриманих у справі члена парламенту.
фото: Суспільне

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи народного депутата Анатолія Гунька про одержання ним 85 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За час повномасштабної війни 28 нардепів ІХ скликання отримали підозриНа інфографіці – хтось із нардепів поточного скликання отримав підозру під час повномасштабної війни. Таких 28 осіб.

«1 грудня 2023 року прокурором САП та детективами НАБУ завершено досудове розслідування та відкрито стороні захисту матеріали кримінального провадження стосовно народного депутата та його спільника, викритих на одержанні неправомірної вигоди за надання приватному підприємству в оренду державних земель. Матеріали стосовно ще однієї особи виділені в окреме провадження у зв'язку з її розшуком», – інформує САП.

За інформацією «Слово і діло», матеріали були виділені стосовно Володимира Івасика, який перебуває в розшуку ще з серпня.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили нардепа Гунька та двох його спільників на одержанні $85 тисяч неправомірної вигоди. Пізніше нардепу та ще одній особі повідомили про підозру. За даними слідства, Гунько у змові зі своїм помічником Ігорем Калініченком та ще одним спільником Володимиром Івасиком вимагали та одержали від представника сільськогосподарського підприємства ТОВ «Агроформ-2019» Нікуліним.

Кошти вони отримали за надання державних земель для обробітку. Цими землями користуються дослідні господарства зі структури Національної академії аграрних наук. Зокрема, йшлося про ДГ «Тучинське», яке розташоване в селі Тучин Рівненської області. Як стверджував прокурор, за кожен 1 га землі необхідно було сплатити 130 доларів. Загалом ішлося про 1700 га за 221 тисячу доларів. З цієї суми необхідно було передати завдаток у 85 тис. дол, а решту – після збору врожаю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: