Фінляндія має намір збільшити допомогу Україні

Читать на русском
Фінський уряд вніс зміни проєкту в бюджеті на 2024 рік. У ньому передбачені також збільшені витрати на допомогу Україні.
Фото: Shutterstock

Фінський уряд у четвер подав пропозиції до змін у проєкті бюджету на 2024 рік, де, серед іншого, передбачені більші витрати на допомогу Україні.

Про це інформує пресслужба уряду Фінляндії.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Передбачається збільшення витрат майже на 96 мільйонів євро на потреби оборони на період 2024-2028 років, щоб покрити закупівлю 19-го пакета військової допомоги для України.

Для України передбачені ще 20,7 мільйонів євро.

Крім того, у рамках підготовки фінського національного плану реконструкції України було визначено фінансові рішення, що сприятимуть участі фінських компаній у відновленні України. Для цього уряд просить збільшити на 25 мільйонів євро видатки на інвестиції та кредитування в Україні.

Також уряд просить парламент надати Міністерству праці та економіки повноваження компенсувати кредитні втрати за експортними гарантіями, наданими для просування експорту та інвестицій в Україну, на суму до 50 мільйонів євро.

Нагадаємо, Фінляндія до кінця року надасть свій план щодо відновлення України.

Також повідомлялося про підготовку Фінляндією нових пакетів допомоги для України. Країна, зокрема, підтримає захист об'єктів критичної інфраструктури під час зими.

Крім того, повідомлялося про те, що Фінляндія направить Україні 19-й пакет військової допомоги, який включатиме військову техніку на загальну суму близько 95 млн. євро.

Натомість у Фінляндії анонсували виділення нового пакету озброєнь для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: