Одна з країн ЄС передасть Україні всю свою артилерію

Читать на русском
Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен закликала країни Європи передати Україні боєприпаси та системи ППО, оскільки вони їй зараз потрібніші.
Фото: Офіс президента

Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредріксен оголосила, що Данія передасть Україні всю свою артиллерію. Вона переконана, що інші держави Європи повинні передати Україні військове обладнання, яке не використовується, оскільки їй воно зараз дійсно потрібне.

Про це Фредеріксен заявила під час виступу на 7-му Українському ланчі в Мюнхені, передає Укрінформ.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

«Лідери країн Європи часто кажуть про проблеми з виробництвом зброї, називаючи їх причиною, що не дозволяє збільшити постачання допомоги Україні. Проте зараз вони відкривають нові оборонні підприємства на перспективу», – наголосила вона, виступаючи на панельній дискусії за участі лідерів п'яти європейських держав.

Очільниця данського уряду також зауважила, що у дискусіях на Мюнхенській безпековій конференції недостатньо проступає невідкладність передачі Україні тих озброєнь, які їй потрібні зараз.

«Ми, Данія, вирішили передати Україні всю свою артилерію. У нас є зброя, боєприпаси, системи ППО, які ми поки що не використовуємо.

Тому вибачте, але питання не лише у виробництві. В Європі досі є військове обладнання. Його необхідно передати Україні», – заявила вона.

Метте Фредріксен також зауважила, що європейцям не варто чекати, поки розв’яжеться криза із ухваленням фінансування постачань зі США для ЗСУ.

«Європа має захистити себе, адже це війна на нашому континенті», – нагадала вона.

Нагадаємо, на початку лютого Україна та Данія розпочали переговори щодо двосторонньої угоди про безпеку, а 17 лютого президент України Володимир Зеленський обговорив з прем'єр-міністром Данії можливі дати підписання угоди.

16 лютого глава МЗС Анналена Бербок закликала європейців розраховувати на власні сили у питаннях безпеки.

Також повідомлялося, що Данія виділить Україні кошти на проекти зі зміцнення кіберзахисту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: