У Фінляндії планують переглянути законодавство для посилення захисту кордону з рф

Читать на русском
Уряд готовий до того, що країна-агресора продовжить спроби впливати на ситуацію, у зв'язку з чим Фінляндія за необхідності вживатиме додаткових заходів задля безпеки.
thetruthinternational.com

Фінляндія забезпечуватиме безпеку кордонів з росією в рамках закону. Однак у країні для цього готові переглянути законодавство.

Про це повідомляє видання Yle, з посиланням на слова прем'єр-міністра Фінляндії Петтері Орпо.

Як зазначається, під час засідання Ради партійних делегатів Коаліційної партії у Гельсінкі Орпо заявив, що цього тижня східний кордон країни незаконно перетнули 20 осіб. Він наголосив на тому, що ситуація загострилась.

«Наразі кордон закрито, але вплив у вигляді незаконних перетинів триває. Уряд гарантуватиме безпеку кордону за будь-яких обставин», - зауважив прем'єр.

Згідно з його словами, уряд готовий до того, що країна-агресора продовжить спроби впливати на ситуацію, у зв'язку з чим Фінляндія за необхідності вживатиме додаткових заходів задля безпеки.

«Ми будемо використовувати всі засоби, які існують у рамках закону, але ми також готові переглянути законодавство, що склалося», - наголосив прем'єр.

Він відзначив, що на кордоні є фізичний контроль, а у критичних точках збудовано паркан. Зокрема навесні буде встановлено ще більше огорож.

Нагадаємо, уряд Фінляндії вирішив продовжити закриття контрольних пунктів пропуску на кордоні з росією ще на місяць.

Як відомо, Фінляндія з 30 листопада закрила останній КПП на кордоні з росією у зв'язку з тим, що рф почала сприяти прибуттю на фінський кордон біженців.

14 грудня фінський уряд вирішив відкрити два прикордонні пункти на східному кордоні. Однак першого ж дня з боку росії прибули понад 100 шукачів притулку, після чого влада закрила східний кордон ще на місяць.

Раніше повідомлялося, що уряд Фінляндії не вестиме переговори з керівництвом рф щодо ситуації на східному кордоні, поки не закінчиться війна в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: