Орбан натякнув, що Угорщина має намір ратифікувати членство Швеції в НАТО

Читать на русском
Угорський прем'єр Віктор Орбан заявив, що Будапешт вже на шляху до ратифікації членства Швеції в НАТО.
24 канал

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що парламент повинен ратифікувати вступ Швеції у НАТО. Це може статися «на початку весняної сесії» вже за тиждень.

Про це повідомляє The Guardian.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

Як зазначається, хоча угорські лідери не присутні сьогодні в Мюнхені, рішення Будапешта відкласти ратифікацію членства Швеції в НАТО викликало розчарування у західних партнерів протягом останніх місяців.

У своїй сьогоднішній промові Орбан заявив, що було зроблено «важливі кроки для відновлення довіри» зі Швецією. Угорський лідер сказав, що суперечка Будапешта зі Стокгольмом «наближається до кінця».

Він зазначив, що Угорщина перебуває на шляху до ратифікації вступу Швеції до НАТО на початку весняної сесії свого парламенту.

Весняна сесія угорського парламенту розпочнеться вже наступного тижня. Отже, рішення щодо членства Швеції в НАТО може бути ухвалене Будапештом до кінця лютого.

Як відомо, що 25 січня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган затвердив рішення парламенту про ратифікацію членства Швеції в НАТО. Вступ Швеції до блоку гальмувала лише Угорщина.

Нагадаємо, 16 травня 2022 року Швеція одночасно з Фінляндією прийняла офіційне рішення про вступ до НАТО, а 5 липня країни підписали протоколи про вступ до Альянсу. Фінляндія стала членом Альянсу у квітні 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: