У межах Авдіївки тривають важкі бої – Тарнавський

Читать на русском
У межах Авдіївки тривають важкі бої, росіяни продовжують завдавати артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі.
Фото: Олександр Тарнавський

В Авдіївці почалися вуличні бої, в місто прийшло підкріплення. Українські військові відходять з деяких позицій, але повного оточення немає.

Про це розповів командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

Оборона Авдіївки: що відомо про ситуацію на одній із найгарячіших точок фронтуЩо відомо про ситуацію із обороною Авдіївки на Донеччині – на інфографіці. У місті критична обстановка.

«У межах міста Авдіївка тривають важкі бої. Противник продовжує завдавати артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі.

Ворог кидає на штурм всі резерви, перекидаючи їх з інших напрямків, та намагається протиснути нашу оборону», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Сили оборони України продовжують стримувати російських окупантів, які переважають кількісно в особовому складі, артилерії та авіації.

«З початку доби в районі Авдіївки наші захисники відбили більш ніж 30 атак росіян. Агресор здійснив 20 авіаударів і понад півтори сотні артилерійських обстрілів. Крім Авдіївки, артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали майже 20 навколишніх населених пунктів, серед яких Новобахмутівка, Бердичі, Ласточкине, Невельське та ін.

Зі зруйнованих позицій українські воїни виходять маневром і закріплюються на нових рубежах оборони», – зазначив військовий.

Тарнавський наголосив, що пріоритетом лишається збереження життя бійців ЗСУ.

«В разі потреби вони відходять на нові позиції. На превеликий жаль, під час одного з таких виходів декілька наших бійців потрапили в полон», – написав він.

Крім того, здійснюється евакуація поранених, але вона ускладнена безперервними обстрілами.

Також Тарнавський повідомляє про пожежу на Авдіївському коксохімічному заводі.

«Російські терористи внаслідок обстрілів підпалили цистерну із залишками нафталіну та бітумну смолу на складі», – зазначив військовий.

Нагадаємо, росія кинула на Авдіївку усі можливі ресурси – позиції українських воїнів штурмує як звичайна піхота, так і елітний спецназ ГРУ. Обстановка у місті залишається дуже складною.

Також 16 лютого було підтверджено, що ЗСУ відходять із позиції «Зеніт» на південно-східній околиці Авдіївки, щоб зберегти особовий склад та покращити оперативну обстановку.

Президент Володимир Зеленський констатував важку ситуацію в Авдіївці. Він повідомив, що перебуває у постійному контакті із цього приводу з військовим керівництвом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: