У Повітряних силах відповіли, чи готова інфраструктура України прийняти F-16

Читать на русском
Винищувачі F-16 стануть ціллю для ворога, тому Україна продовжує посилено готувати свою інфраструктуру до прийняття цього типу літаків, повідомив Ігнат.
Фото: Суспільне

Винищувачі F-16 після їх передачі ЗСУ стануть ціллю для ворога, тому Україна продовжує посилено готувати свою інфраструктуру до прийняття цього типу літаків.

Таку заяву зробив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Ігнат розповів, за якими критеріями відбирали пілотів для навчання на F-16Військове командування відбирало пілотів, які проходять навчання на літаках F-16, з урахуванням певних критеріїв, повідомив речник Повітряних сил Ігнат.

За його словами, за умов мирного часу Україна могла б на короткий термін розмістити у себе F-16, як це було у 2012 році.

«Для того, щоб здійснювати зліт і посадку, потрібне якесь управління ними, системи зв'язку та інше. Логістика безумовно, літаки потрібно обслуговувати та заправляти. Це можна робити і це робилося вже на території нашої держави», – сказав Ігнат.

Однак в умовах війни західні винищувачі є «ласою ціллю» для окупантів, і для їхнього довгострокового використання необхідна окрема інфраструктура.

«Необхідно підготувати злітно-посадкові смуги, сховища та інші моменти, щоб ворог не міг вражати ці літаки...Тому повинні зробити все, щоб інфраструктура, яка готується, була адаптована. Зробити її капітальною – не дуже простий процес, особливо, коли ми знаходимося під щоденними обстрілами. Тому адаптація інфраструктури відбувається, пілоти навчаються», – резюмував він.

Нагадаємо, нещодавно у Міноборони повідомили, що українські пілоти та фахівці з техобслуговування були поділені на три групи у рамках програми навчання на F-16. Підготовка відбувається у п'яти західних країнах.

Раніше у Пентагоні спрогнозували, коли українські льотчики завершать навчання на F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: