Ігнат розповів, за якими критеріями відбирали пілотів для навчання на F-16

Читать на русском
Військове командування відбирало пілотів, які проходять навчання на літаках F-16, з урахуванням певних критеріїв, повідомив речник Повітряних сил Ігнат.
Фото: Олександр Магула/Суспільне

Військове командування відбирало пілотів, які проходять навчання на літаках F-16, з урахуванням певних критеріїв.

Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

«Вчитися поїхали пілоти, які здали відповідні тести. Одним із критеріїв відбору пілотів є бойова підготовка, бойовий досвід, навченість», – сказав він.

Крім того, льотчики мали знати англійську мову, щоб швидко засвоювати матеріал.

За словами Ігната, українські пілоти, які вирушили за кордон для навчання, почуваються добре.

«Вони опановують літаки вже в повітрі. Потрібно розуміти, що наші пілоти зіткнуться в Україні із викликами, з якими, можливо, навіть інструктори не надто стикалися у своїй професійній діяльності. А це перехоплення таких цілей, як «шахеди» та крилаті ракети», – зазначив Ігнат.

Нагадаємо, нещодавно у Міноборони повідомили, що українські пілоти та фахівці з техобслуговування були поділені на три групи у рамках програми навчання на F-16. Підготовка відбувається у п'яти західних країнах.

Раніше у Пентагоні спрогнозували, коли українські льотчики завершать навчання на F-16.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: