Угорщина розміновуватиме територію України спільно з партнерами по НАТО

Читать на русском
Угорщина приєдналася до коаліції 20 країн зі складу НАТО, які займуться розмінуванням територій України.
Фото: РБК-Україна

У четвер, 15 лютого, під час наради країн НАТО у Брюсселі Угорщина долучилася до коаліції НАТО з розмінування території України. До неї входять 20 країн.

Про це повідомив угорський міністр оборони Криштоф Салай-Бобровніцкий у Facebook.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Угорщина на полях міністерської зустрічі у Брюсселі підписала меморандум про взаєморозуміння з 20 іншими країнами-членами НАТО про створення коаліції з розмінування. Угорські сили оборони сприятимуть коаліції, яку очолює Литва, шляхом організації навчання розмінуванню», – заявив він.

Також він підкреслив, що в Україні саме розмінування є одним із найнагальніших завдань, оскільки це впливає на повсякденне життя населення.

Як повідомлялося, днями Литва і ще 20 країн затвердили коаліцію з розмінування України. Це питання порушувалося під час чергового засідання контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Нагадаємо, на початку лютого ЄС передав Україні безпілотну машину для розмінування.

Також повідомлялося, що у січні три країни НАТО підписали угоду про розмінування Чорного моря.

Як відомо, Японія планує додатково виділити Україні понад 100 млн доларів. Також країна має намір сприяти розмінуванню нашої території та продовжуватиме допомагати Україні в гуманітарній сфері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: