ЄС передав Україні безпілотну машину для розмінування

Читать на русском
Україна отримаоа від Євросоюзу машину розмінування DOK-ING MV-10. Вона зробить роботу саперів більш безпечною та ефективною.
twitter.com/JosepBorrellF

Європейський Союз передав Україні дистанційну машину розмінування DOK-ING MV-10.

Про це повідомив високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель у Twitter 7 лютого.

Стало відомо, яку суму Україна вже залучила на гуманітарне розмінуванняНа гуманітарне розмінування від міжнародних партнерів залучено вже близько 500 мільйонів євро.

«Воюючи з російським агресором, Україна вже відбудовується – і ми супроводжуємо їх у цій нелегкій справі. Ми передали Державній спеціальній службі транспорту систему розмінування, яка зробить небезпечне завдання розмінування безпечнішою та ефективнішою», – сказано в повідомленні.

На сайті ЄС зазначається, що це останнє постачання в рамках пакету підтримки ЄС у розмірі 25 млн євро для гуманітарного розмінування в Україні, оголошеного на саміті ЄС-Україна в лютому 2023 року.

«Для нас велика честь зробити роботу українських саперів безпечнішою та ефективнішою з цим європейським обладнанням. Разом ми можемо допомогти врятувати життя та зробити свій внесок у найкраще майбутнє України», – зазначив Боррель.

Нагадаємо, в Україні створили свою машину для розмінування територій. Велика Британія передала Україні обладнання для розмінування території, а Японія – спеціальні крани.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: