У Міноборони схвалили проєкт Національної стратегії з протимінної діяльності

Читать на русском
Відомство ухвалило низку важливих рішень, що дозволять покращити ситуацію з протимінної діяльності в Україні.
АрміяInform

У понеділок, 12 лютого, Міністерство оборони схвалило проєкт Національної стратегії з протимінної діяльності до 2033 року.

Про це йдеться на сайті Міноборони.

Стало відомо, яку суму Україна вже залучила на гуманітарне розмінуванняНа гуманітарне розмінування від міжнародних партнерів залучено вже близько 500 мільйонів євро.

«На засіданні ухвалили низку важливих рішень, що дозволять покращити ситуацію з протимінної діяльності в Україні, яка склалась внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації», - повідомляє відомство.

Зокрема, було схвалено проєкт Національної стратегії з питань протимінної діяльності до 2033 року, яку невдовзі подадуть на розгляд та затвердження РНБО.

Також на засіданні обговорили питання замовлення, планування та координації виконання завдань з розмінування внутрішніх вод, територіального моря, виключної морської економічної зони України.

Нагадаємо, Європейський Союз передав Україні дистанційну машину розмінування DOK-ING MV-10.

Окрім цього, в Україні створили свою машину для розмінування територій. Велика Британія передала Україні обладнання для розмінування території, а Японія – спеціальні крани.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: