Стало відомо, скільки років потрібно на розмінування Чорного та Азовського морів

Читать на русском
На операцію з розмінування акваторій Чорного та Азовського морів від вибухівки знадобиться не один рік.
novyny.live

На проведення глобальної операції з розмінування акваторій Чорного та Азовського морів піде три-п'ять років, розмінування морських шляхів комунікацій може тривати три-п'ять місяців.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону в середу, 3 січня.

Розмінування України: скільки вибухонебезпечних предметів знищується щомісяцяЗ початку великої війни сапери очистили від вибухонебезпечних предметів 875,4 квадратних кілометрів території України. Детальна статистика – на інфографіці.

За його словами, ВМС планує повномасштабну операцію з розмінування акваторій Чорного та Азовського морів. Станом на сьогодні створено штаб, сама операція планується.

«За результатами цього планування можемо відзначити, що у своїй активній фазі, тобто розмінування насамперед морських шляхів комунікацій, торгові шляхи, можна сказати, триватиме три-п'ять місяців, а глобальна операція – протягом кількох років – три-п'ять років», – сказав він.

При цьому Плетенчук підкреслив, що навіть після цього «все одно залишиться робота в Чорному морі».

Нагадаємо, Туреччина, Болгарія та Румунія підпишуть угоду про спільне розмінування Чорного моря. Раніше повідомлялося, що для повного розмінування України знадобиться понад 750 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: