Норвегія тренуватиме українських морських піхотинців

Читать на русском
Норвегія цієї весни почне навчати українських морських піхотинців проводити операції з малими човнами.
Фото: mvs.gov.ua

Навесні 2024 року норвезькі військовослужбовці розпочнуть навчати українських морських піхотинців управлінню малих катерів. Ці навчання стане першим кроком у роботі морської коаліції, яку Норвегія координує з Великою Британією.

Про це повідомляє Міністерство оборони Норвегії.

Підготовка бійців ЗСУ за кордоном: які країни та чому навчають українських військовихНавчання за кордоном пройшли понад 100 тисяч українських військовослужбовців. Які країни беруть участь у підготовці, пріоритети навчання – на інфографіці.

«Цієї весни норвезькі військовослужбовці розпочинають підготовку українських морських піхотинців, які спеціалізуються на операціях на малих катерах. Навчання триватиме щонайменше рік», – йдеться у повідомленні.

За словами міністра оборони Норвегії Бйорна Арілда Грама, Норвегія налагодила добрі стосунки з українськими морськими піхотинцями завдяки навчанню.

«Ми повинні робити свій внесок у те, що можемо змінити ситуацію. Тут Норвегія може надати досвід, який має попит у всьому світі. Зараз ми розвиваємо співпрацю з Україною і створюємо спеціальну навчальну програму», – сказав він.

Крім того, Норвегія передасть Україні гумові човни та обладнання на суму близько 60 мільйонів норвезьких крон (близько 5,6 млн доларів).

Також відомо, що коаліція постачатиме кораблі та інші транспортні засоби для посилення спроможності України, допоможе в розвитку морської піхоти для захисту прибережних і внутрішніх водних шляхів.

Зазначається, що навчання почнеться у Нідерландах.

Нагадаємо, що Норвегія планує поставити Україні додаткові комплекси NASAMS.

У Збройних сил Норвегії заявили, що час на підготовку до протистояння росії спливає, тому потрібно інвестувати ще більше у безпеку та оборону.

Раніше відомо, що Норвегія поділиться літаками F-16 для навчання українських пілотів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: