У Пентагоні розповіли, коли українські льотчики завершать навчання на F-16

Читать на русском
Українські пілоти можуть завершити навчання на літаках F-16 у США до кінця 2024 року, проте конкретніших термінів у Пентагоні не назвали.
Фото: Getty Images

Льотчики з України можуть завершити навчання на винищувачах F-16, яке вони проходять у США, до кінця 2024 року.

Про це заявив речник Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер під час відеобрифінгу.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

«Як вам відомо, у залежності від рівня навичок льотчиків, навчання може тривати 5-8 місяців. Тож я гадаю, очікую, що орієнтовно до кінця року ці пілоти завершать навчання, але про більш конкретні строки наразі говорити не можу», – зазначив він.

Також Райдер додав, що кожного дня група українців продовжує льотну підготовку на авіабазі у штаті Арізона. Там вони спочатку вивчають основи експлуатації F-16 в аудиторії та на тренажерах, після чого перейдуть до польотів на реальних літаках.

Нагадаємо, 4 січня стало відомо, що у березні Бельгія відправить два двомісних F-16 та персонал до Данії для навчання українських військових. Очікується, що підготовка пілотів ЗСУ триватиме з березня по вересень.

Також повідомлялося, що Норвегія відправить до Данії два винищувачі F-16, щоб зробити свій внесок у навчання українських льотчиків на літаках американського виробництва.

Раніше ми писали, що перша група українських пілотів завершила базове навчання польотам на F-16 у Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: