ЄС виділив додаткові кошти на навчання українських військових

Читать на русском
Рада ЄС схвалила додаткові 194 мільйони євро на програму навчання українських військовослужбовців.
mil.gov.ua

Рада Європейського Союзу сьогодні схвалила рішення щодо виділення додаткового фінансування на підготовку Збройних сил України у розмірі понад 190 млн євро.

Про це повідомляє [пресслужба Ради ЄС](https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2023/11/28/european-peace-facility-council-greenlights-further-funding -for-training-of-the-ukrainian-armed-forces-under-eumam-ukraine/).

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Фінансування з боку ЄС зросте на 194 млн євро до загальної суми у 255 млн євро. Кошти виділяють через Європейський фонд миру для необхідного летального та нелетального обладнання, а також навчання українських бійців.

«Метою сьогоднішнього рішення є продовження підтримки нарощування потенціалу українських Збройних сил, виходячи з потреб України та враховуючи зростаючий обсяг та складність навчальної програми», – йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Зазначається, що за час роботи тренувальної місії ЄС з жовтня 2022 року навчання пройшли понад 34 тисячі українських військових.

Нагадаємо, у Повітряних силах розповіли, як просувається навчання українських пілотів на F-16. А в Пентагоні уточнили, скільки може тривати навчання пілотів ЗСУ на винищувачах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: