Чехія подовжила навчання військових з України

Читать на русском
Чехія продовжила дію мандату на військову підготовку українських солдатів до кінця 2024 року. Це дозволить перебувати на території Чехії також військовослужбовцям із країн ЄС та НАТО.
Фото: dynamomania.com

Сенат Чехії продовжив дію мандату на здійснення підготовки українських військовослужбовців до кінця 2024 року.

Про це повідомляє Radio Prague.

В яких країнах проходять підготовку українські військові та чому навчаютьсяУ яких країнах зараз проходять підготовку українські військові, яким навичкам та поводженню з якою технікою навчаються – на інфографіці.

За словами міністерки оборони Яни Чорнохови, забезпечення умов підготовки українських військових є пріоритетом. Вона переконана, що ця діяльність з боку Чехії наближає закінчення війни.

Зазначається, що підтримка цієї пропозиції дозволяє перебувати на території Чехії не лише воїнам ЗСУ, але і військовослужбовцям із країн ЄС та НАТО. Згідно зі встановленими правилами, кількість військовослужбовців іноземних армій на території Чехії не перевищить 800 осіб, як це було цього року.

Документом передбачено, що у Чехії військовослужбовці зможуть проходити навчання під керівництвом інструкторів з країн-членів НАТО.

Нагадаємо, українські військові прибули до Іспанії для навчання на ЗРК Hawk.

Крім того, наприкінці жовтня нова група бійців ЗСУ розпочала навчання на ЗРК Patriot у Німеччині.

Раніше в Пентагоні заявили, що навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16 може тривати щонайменше 5 місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: