Зеленський відреагував на ухвалення законопроєкту про допомогу Україні в Сенаті США

Читать на русском
Володимир Зеленський подякував Сенату США за рішучість та морально сильний вибір після ухвалення законопроєкту з допомогою України.
wikimedia.org

Президент Володимир Зеленський подякував американським сенаторам за ухвалення законопроєкту, який передбачає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню.

Рішення Сенату він прокоментував у відеозверненні.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

«Є позитив зі Сполучених Штатів: щойно Сенат проголосував за продовження підтримки нашої країни, наших воїнів. Рішення, заради якого ми дуже багато працювали. Рішення, якого очікували не лише ми, а й багато інших народів, зокрема у Європі. Світ, який чекає, що американське лідерство й надалі буде твердим і допомагатиме захищати життя й берегти свободу. Це справді додає впевненості та мотивації», – заявив Зеленський.

Він подякував лідеру більшості в Сенаті Чаку Шумеру та лідеру республіканців Мітчу Макконнеллу за рішучість, а також усім 70 сенаторам, які проголосували «за».

Зеленський також чекає на позитивне рішення щодо законопроєкту від Палати представників США. «Сподіваємось на принципову підтримку. І віримо, що Америка і надалі залишатиметься лідером», – додав він.

Нагадаємо, вранці Сенат США підтримав законопроєкт про міжнародну допомогу на суму 95,3 млрд доларів, який передбачає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню.

Тепер законопроєкт направлять до Палати представників. Але її спікер Майк Джонсон вже натякнув, що ініціативу можуть заблокувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: