Одна з країн ЄС пропонує продовжити заборону на видачу віз громадянам рф та Білорусі

Читать на русском
МЗС Чехії пропонує для спрощення нову постанову уряду - без визначеного терміну дії. Відповідна заборона наразі діє до 31 березня.
vizaeuropa.com

Міністерство закордонних справ Чехії пропонує, щоб країна і надалі не видавала візи та посвідки на проживання громадянам росії та Білорусі. Відповідна заборона наразі діє до 31 березня.

Про це повідомляє місцеве видання Ceske Noviny.

Як повідомляється, МЗС Чехії пропонує для спрощення нову постанову уряду - без визначеного терміну дії.

Чеський уряд ще в лютому 2022 року вирішив призупинити видачу віз росіянам, а згодом і білорусам - за винятком гуманітарних випадків.

Заяви на отримання посвідки на проживання в Чехії, подані росіянами та білорусами в посольства, вважаються неприпустимими відповідно до чинного законодавства. Це означає, що за ними не відбувається жодних розглядів.

З 2023 року заборона поширюється також на громадян рф і Білорусі, які одночасно є громадянами іншої держави.

При цьому іноземці, які вже мають посвідку на проживання, не є цільовою групою постанови.

Зазначається, що положення також не поширюється на заяви на отримання короткострокових віз, якщо заявник є членом сім'ї громадянина Чехії або громадянина Європейського союзу, якого він супроводжує громадянина ЄС або слідує за ним.

Заборона також не поширюється на запити на отримання візи, довгострокової або постійної посвідки на проживання, якщо перебування заявника відповідає інтересам Чехії, які підтверджені міністром закордонних справ.

Нагадаємо, Євросоюз планує обмежити поїздки російських дипломатів країною, в якій вони акредитовані, і таким чином заборонити їм пересуватися іншими країнами Шенгенської зони.

Така пропозиція включена до 13-го пакету європейських санкцій проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: