У ЄС пропонують ввести санкції проти ведучого Карлсона за інтерв'ю з путіним – ЗМІ

Читать на русском
Європейський Союз може запровадити санкції проти американського журналіста Такера Карлсона, який напередодні взяв інтерв'ю у путіна.
Фото: Gage Skidmore / CC BY-SA 2.0

Європейський Союз може запровадити санкції проти американського журналіста Такера Карлсона, який напередодні взяв інтерв'ю у російського диктатора володимира путіна.

Про це повідомляє Newsweek.

Залишилося тільки застрелитися в бункері: як путін йде слідами ГітлераРосійський президент наполегливо йде слідами лідера нацистської Німеччини. Фінал, сподіваємося, буде таким самим. На інфографіці – що спільного у путіна та Гітлера.

За даними журналістів, з такою пропозицією виступила низка чинних і колишніх депутатів Європейського парламенту та єврочиновників. Вони вважають, що робота Карлсона в росії може призвести до конфлікту з владою ЄС.

Так, колишній прем'єр-міністр Бельгії та нинішній член Європейського парламенту Гай Верхофстадт закликає керівництво блоку вивчити питання про введення «заборони на поїздки» Карлсону, охарактеризувавши його як «рупора» колишнього президента США Дональда Трампа та російського диктатора путіна.

«Оскільки путін – воєнний злочинець, і ЄС вводить санкції проти всіх, хто допомагає йому в цих зусиллях, здається логічним, щоб Служба зовнішніх дій також розглянула справу Карлсона», - сказав він.

Інший євродепутат, Урмас Пает, нагадав, що путін не тільки є президентом росії, а й особою, яку розшукує Гаазький суд. З цієї причини неправильно «надавати трибуну обвинуваченому у злочинах геноциду».

Водночас остаточне рішення про введення санкцій ухвалюють лідери ЄС, тож до гіпотетичного введення обмежень проти Карлсона «може бути ще далеко».

Нагадаємо, що Карлсон, який вважається близьким до Трампу журналістом, учора відвідав Москву та взяв інтерв'ю у путіна. Зміст його розмови з диктатором наразі невідомий.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що світ має об'єднатися і допомогти українцям зупинити російську агресію. Адже мета диктатора володимира путіна – це війна та інших країнах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: