Посол Британії в НАТО закликав Україну не очікувати великого прогресу щодо членства на літньому саміті

Читать на русском
На липневому саміті НАТО у Вашингтоні обговорюватиметься питання членства України. Але посол Британії в Альянсі закликав Київ стримати свої очікування.
Shutterstock

Посол Великої Британії в НАТО Девід Куоррі заявив, що Україні не слід очікувати великого прогресу щодо членства на майбутньому саміті Альянсу у Вашингтоні.

Він сказав про це у подкасті Politico.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

Хоча на саміті 9-11 липня в американській столиці члени НАТО і обговорюватимуть питання вступу України, Києву «слід стримати свої очікування», сказав Куоррі.

«Я не чекаю великого прогресу в цьому питанні, головним чином через ймовірну ситуацію на місцях», – заявив посол. Але Британія, запевнив він, абсолютно переконана, що законне місце України – в НАТО.

«Це питання того, коли, а не якщо, і наша робота тут – продовжувати підтримувати Україну в міру того, як вона наближається до Альянсу», – додав він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський раніше говорив, що хотів би отримати за підсумками наступного саміту НАТО два важливі рішення для України.

При цьому він визнавав, що Україна поки що не може стати членом НАТО через відсутність запрошення та часткову окупацію території країни.

Нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг висловив бажання в майбутньому запросити Україну приєднатися до Альянсу в якості повноправного члена, але це має відбутися «на певному етапі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: