Україну не запрошують до НАТО – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський прокоментував перспективи вступу України до НАТО, якщо зараз країна частково в окупації.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Україна поки що не може стати членом НАТО і на це є декілька причин. Одна з них – відсутність запрошення з боку Альянсу. Друга – часткова окупація нашої країни росією.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час підсумкової пресконференції 19 грудня.

Які країни НАТО документально підтримали рух України до Альянсу20 країн-членів НАТО та Швеція підписали з Україною декларації про підтримку її членства в Альянсі.

Зокрема, у Зеленського запитали: чи може Україна вступити до НАТО поетапно, частково, за моделлю Німеччини.

«Ми знаємо, що для нас (НАТО – ред.) це найпотужніший варіант. Нас не запрошують до НАТО. І сигнали щодо часткової участі якоъсь... Ми жодного разу не отримували такої пропозиції. Жодного разу від когось із партнерів. І мені, чесно кажучи, важко уявити, як це може бути», – відповів президент.

Зеленський нагадав, що російський диктатор володимир путін не хоче миру і він уже заявляв, що готовий воювати навіть проти НАТО.

«Давайте уявімо, якщо частина України буде в НАТО. І питання – чи боротиметься НАТО за частину української території, яка має той чи інший статус у НАТО», – заявив Зеленський.

У цьому контексті він нагадав, що в Україні є окуповані території, і Київ ніколи не визнає їх російськими.

«Тобто, це буде говорити про те, що одна наша частина в НАТО, а другу ми – не визнаємо? Ми ніколи цього не визнаємо. Це фантазія», – додав президент.

«Слово і діло» веде текстову трансляцію пресконференції Зеленського.

Нагадаємо, днями владимир путін пригрозив Фінляндії через вступ до НАТО. Тим часом у НАТО відповіли, чи вплине позиція Угорщини, Словаччини та Нідерландів на допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: