У Харківській ОВА розповіли про долю осиротілих дітей у Грозі

Читать на русском
Для 11 дітей, які втратили батьків внаслідок ракетного удару по Грозі, знайшли піклувальників або опікунів.
Харківська ОВА

Більшість дітей, які втратили одного або двох батьків внаслідок ракетного удару росії по селу Гроза Харківської області 5 жовтня, вже отримали опікунів.

Про це повідомили у пресслужбі ОВА.

Наймасштабніші за кількістю жертв теракти рф за час вторгненняПоки ООН не може знайти доказів геноциду в Україні, росіяни щодня скоюють криваві злочини. Наймасштабніші теракти – на інфографіці.

«На сьогоднішній день щодо 11 дітей питання опікунства чи тимчасового влаштування вирішено. Ще щодо 2 – у процесі. Ще одна дитина втратила батька, але не потребує влаштування до родичів», – сказано в повідомленні.

В ОВА уточнили, що внаслідок удару по Грозі круглими сиротами залишилося 8 дітей. Їм надають статус дитини-сироти та призначають офіційних опікунів.

Ще 6 дітей втратили одного з батьків. У цьому випадку, якщо один із батьків не жив із дитиною або знаходиться далеко, інші близькі родичі подають документи на тимчасове влаштування таких дітей до себе.

Нагадаємо, росіяни завдали удару ракетою з ОТРК Іскандер по кафе в селі Гроза вдень 5 жовтня. У цей час там проходили поминки військовослужбовця. Внаслідок удару загинули 59 людей. СБУ знайшла навідників російської ракети по Грозі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: