Кірбі стане помічником президента США – Reuters

Читать на русском
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі отримає нову посаду та розширення повноважень.
Фото: ЕРА

Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі отримає нову посаду. Він стане радником Білого дому з комунікацій у галузі національної безпеки і буде підвищений до помічника президента.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело у адміністрації президента США.

Зазначається, що Кірбі, який раніше обіймав посади речника Пентагону і Державного департаменту, отримає нову посаду – радника Білого дому з комунікацій у сфері національної безпеки. Він також буде підвищений до помічника президента США.

За словами джерела, Кірбі відповідатиме за координацію комунікацій з питань національної безпеки в різних відомствах. Він очолить окрему групу пресслужби Ради нацбезпеки, яка продовжить щоденну роботу з пресою у звичайному режимі.

«Десятиліття досвіду Кірбі у сфері національної безпеки на високому рівні, а також його чітке стратегічне бачення роблять його дуже цінним комунікатором і радником у команді», – зазначила старша радниця президента США Джо Байдена Аніта Данн.

Як відомо, Джон Кірбі – адмірал ВМС США у відставці. Він був координатором стратегічних комунікацій Ради національної безпеки з того часу, як його перевели з Пентагону у 2022 році. У рамках нової структури він найме невеликий штат співробітників, яким буде доручено допомагати синхронізувати повідомлення адміністрації з питань національної безпеки.

Нагадаємо, у суботу повторно госпіталізували голову Пентагону Ллойда Остіна. Раніше повідомлялося, що Остін має очолити наступне засідання контактної групи у форматі «Рамштайн» 14 лютого.

8 лютого президент України призначив новим головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського замість Валерія Залужного.

Наприкінці вересня стало відомо, що головнокомандувач змінився у армії США.

Також повідомлялося, що прем'єр Нідерландів Марк Рютте може стати наступним генсеком НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: