Зеленський призначив нового начальника Генштабу ЗСУ

Читать на русском
Зеленський змінив начальника Генерального штабу ЗСУ. Посаду отримав уже колишній командувач Силами територіальної оборони Анатолій Баргилевич.
Анатолій БаргилевичФото: armyinform.com.ua

Президент Володимир Зеленський змінив начальника Генерального штабу ЗСУ. Посаду отримав уже колишній командувач Силами територіальної оборони Анатолій Баргилевич.

Про це Зеленський розповів у своєму вечірньому зверненні.

Заміна головкому ЗСУ: що про звільнення Залужного та призначення Сирського пишуть західні ЗМІЗаміну головнокомандувача ЗСУ активно обговорюють на Заході. Деякі видання вважають це ризикованим і запитують, як зміниться ситуація на полі бою.

«Я дякую генерал-лейтенанту Сергію Шапталі за службу протягом цих двох років війни. Новим начальником Генштабу за пропозицією Головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина – розуміє завдання цієї війни та українські цілі», – повідомив президент.

Крім того, за словами Зеленського, новий головком ЗСУ Олександр Сирський сьогодні визначив кандидатури своїх заступників.

«Також визначено заступників начальника Генерального штабу. Всі хлопці – бойові, фахові, кожен – із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів», – заявив він.

Нагадаємо, увечері 8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та призначив замість нього Олександра Сирського, який раніше керував Сухопутними силами.

«Слово і діло» пропонує згадати, як часто за десять років війни з росією змінювалися головкоми ЗСУ та скільки днів на посаді вони пробули.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: