У армії США змінився головнокомандувач

Читать на русском
Марк Міллі пішов у відставку після чотирьох років перебування на цій посаді. Він передав свої повноваження наступнику генералу Чарльзу Брауну.
Фото: Reuters

У п'ятницю, 29 вересня, генерал Марк Міллі офіційно пішов у відставку з посади голови Об'єднаного комітету начальників штабів США після чотирирічного перебування на посаді.

Про це пише Reuters.

Повідомляється, що 65-річний Міллі, чиї повноваження закінчилися цього місяця, передав командування 61-річному генералу Військово-повітряних сил Чарльзу Брауну, який замінить його з 1 жовтня.

Ця ротаціяє є плановою: очільники Об'єднаного комітету начальників штабів США призначаються на чотирирічний термін, Марк Міллі працював на цій посаді з 1 жовтня 2019 року.

У своїй останній телефонній розмові з Валерієм Залужним, яка відбулася 26 вересня, американський генерал вже представив українському колезі свого наступника. Зазначимо, у червневому інтерв'ю The Washington Post головнокомандувач ЗСУ розповідав, що вони з Міллі могли спілкуватися по декілька разів на тиждень, такі розмови часом тривали годинами.

Як зазначають журналісти, у своїй прощальній промові Міллі з насмішкою висловився в бік колишнього президента США Дональда Трампа.

«Американські військові складають присягу Конституції, а не «тому, хто хоче стати диктатором»», – заявив Міллі.

Нагадаємо, 6 вересня стало відомо про те, що новим міністром оборони України призначено Рустема Умерова.

Також повідомлялося, що Пентагон призначив контролера моніторингу допомоги Україні. Ним став генеральний інспектор Міністерства оборони США Роберт Сторч.

Раніше президент США Джо Байден призначив спецпредставника США щодо економічного відновлення України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: