Макрон призначив нового прем'єра Франції

Читать на русском
Міністр освіти Франції Ґабріель Атталь 9 січня був призначений на посаду нового прем'єр-міністра країни.
Фото: Ludovic Marin, Pool via AP

Президент Франції Емманюель Макрон призначив прем'єр-міністром країни 34-річного Габріеля Атталя.

Про це повідомляє BFM TV.

Росія намагається підірвати підтримку України у Франції – WPКремлівські політтехнологи отримали завдання посилити пропаганду у Франції, щоб підірвати підтримку України.

Атталь став наймолодшим главою уряду у П'ятій Республіці. Раніше він обіймав посаду міністра освіти.

Сьогодні президент Франції Емманюель Макрон написав у своєму Twitter: «Я знаю, що можу розраховувати на вашу енергію та відданість справі реалізації оголошеного мною проекту переозброєння та регенерації».

У свої 34 роки Атталь – наймолодший політик, який очолив уряд у П'ятій Республіці Франції за історію. Раніше рекорд належав Лорану Фабіусу, нинішньому президентові Конституційної ради. Фабіус став прем'єр-міністром 1984-го, коли йому було 37.

Раніше прем'єром Франції була Елізабет Борн. Напередодні подала прохання про відставку з посади прем'єра, яку схвалив президент. Борн обіймала цю посаду з травня 2022 року.

Нагадаємо, у грудні повідомлялося, що у Франції почне працювати нова міжнародна коаліція з підтримки України. А президент Володимир Зеленський обговорив із Емманюелем Макроном наступний пакет оборонної допомоги від Франції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: