Фінляндія готує нові пакети допомоги для України

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко зустрівся з фінською колегою Марі Рантанен у Вільнюсі. Стало відомо, що Гельсінкі готують нову допомогу для України.
Укрінформ

Фінляндія готує нову допомогу для України, яка допоможе забезпечити безпеку населення України в осінньо-зимовий період.

Про це повідомив у Telegram-каналі міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, допомога Фінляндії найбільше сфокусована на посиленні спроможностей українських рятувальників. Лише на початку цього тижня ДСНС України отримала від фінських колег 9 спеціалізованих автомобілів.

Клименко додав, що сьогодні, 28 жовтня, вони домовились про організацію тренінгів для рятувальників Фінляндії.

«Гельсінкі вражений роботою наших надзвичайників у під час повномасштабного вторгнення терористів й бажає перейняти набутий досвід», – зауважив міністр.

Він також наголосив, що захист обʼєктів критичної інфраструктури та забезпечення безпеки населення України в осінньо-зимовий період сьогодні є пріоритетним завданням. І в цьому напрямку наша держава може розраховувати на підтримку Фінляндії, адже там уже формують нові пакети допомоги.

Нагадаємо, 11 жовтня стало відомо, що президент Фінляндії Саулі Нііністьо підтримав пропозицію уряду щодо виділення 19-го пакету допомоги Україні. Він включатиме військову техніку на загальну суму близько 95 млн євро.

Варто відзначити, що у Фінляндії планують кілька законодавчих проєктів, які можуть заборонити росіянам укладати угоди з нерухомості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: