Фінляндія направить Україні новий пакет військової допомоги

Читать на русском
Фінляндія поставить українській армії нові зразки оборонної техніки разом із новим пакетом допомоги.
колаж Обозреватель

Фінляндія надіслала Україні новий пакет військової допомоги на 106 мільйонів євро. Що саме отримають ЗСУ – тримають у секреті.

Про це повідомило Міноборони Фінляндії у четвер, 21 грудня.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Рішення про виділення допомоги прийняв президент Саулі Ніїністе на пропозицію уряду. Це 21-е постачання військової допомоги з Фінляндії до України.

«Фінляндія віддана підтримці України як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Загальна вартість комплектів оборонного обладнання, що поставляються нами, зараз становить 1,6 млрд євро», – заявив міністр оборони Антті Хакканен.

Фінська сторона традиційно не розголошує ні вмісту пакета, ні термінів його відправки в Україну «з оперативних міркувань та з метою забезпечення безпечної доставки допомоги».

Зазначимо, раніше уряд Фінляндії вніс зміни до бюджету наступного року, якими передбачається збільшити допомогу для України на 95 млн євро.

Нагадаємо, 20 грудня Україна отримала від Литви нову партію військової допомоги. А США планують надати Україні ще один пакет військової допомоги до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: