Фінляндія до кінця року надасть свій план щодо відбудови України

Читать на русском
Міністр зовнішньої торгівлі і розвитку Фінляндії заявив, що Україна може розраховувати на їхню допомогу під час відбудови після війни. До кінця року вони нададуть свій план щодо відновлення.
Укрінформ

Першу частину плану щодо відбудови України після війни Фінляндія презентує уже до кінця цього року.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міністр зовнішньої торгівлі і розвитку Фінляндії Вілле Тавіо.

За його словами, Україна може розраховувати на підтримку Фінляндії в майбутньому для подолання наслідків російської агресії. Зокрема, країна розробляє національний план з відбудови у співпраці з приватним сектором.

Лондонська конференція з відновлення України: яке фінансування пообіцяли партнериУ Лондоні відбулася конференція з відновлення України. Яку фінансову підтримку пообіцяли партнери – на інфографіці.

«Перша частина плану буде опублікована до кінця цього року. Він буде зосереджений на тому, як фінський приватний сектор може брати участь у відновленні України. Невдовзі після цього буде підготовлено другу частину. Вона розглядатиме фінську підтримку для України у ширшому контексті, включаючи співпрацю щодо розвитку України», – зазначив Тавіо

Міністр підкреслив, що фінські компанії мають значний досвід, необхідний для того, щоб зробити свій внесок у відбудову України.

«Ми можемо брати участь, наприклад, в енергоефективному та екологічно чистому будівництві, енергетичному секторі, переході до відновлювальних джерел енергії, управлінні водними ресурсами та відходами, у сферах телекомунікацій, освіти та верховенства права. Я вважаю, що це ті сфери, які дуже добре відповідають поточним потребам в Україні», – додав він.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк виділить Україні 450 млн євро, які будуть спрямовані на два проєкти відновлення.

Ми також писали, що учасниками державного проєкту «Армія відновлення» вже стали майже 67 тисяч безробітних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: