Фінляндія розірвала договір про прикордонне співробітництво з росією

Читать на русском
Уряд Фінляндії ухвалив рішення про припинення дії договору про прикордонне співробітництво з росією після того, як це зробила російська сторона.
Фото: Getty Images

Уряд Фінляндії розірвав угоду про двостороннє прикордонне співробітництво з росією. Місяцем раніше цей крок зробив Кремль.

Відповідну ухвалу опубліковано на сайті фінського уряду.

Зазначається, що Гельсінкі визнали такою, що втратила чинність, постанову про виконання угоди між урядами Фінляндії та рф про розвиток прикордонного співробітництва між країнами.

Постанова набуде чинності 24 січня 2024 року, одночасно з набранням чинності розірванням угоди.

Відомо, що угода була підписана в Гельсінкі у 2012 році. Згідно з нею, сторони домовилися спільно займатися соціально-економічним розвитком прикордонних регіонів, створювати умови для здійснення взаємних перевезень пасажирів і вантажів, облаштовувати пункти пропуску через російсько-фінський державний кордон, допомагати при виникненні лісових пожеж та надзвичайних ситуацій, попереджати про стихійні лиха та техногенні аварії.

Нагадаємо, 28 листопада влада Фінляндії прийняла рішення закрити всі контрольно-пропускні пункти на кордоні з росією.

Також стало відомо, що уряд Фінляндії не вестиме переговори з керівництвом росії щодо ситуації на східному кордоні, поки не закінчиться війна в Україні.

Крім того, Фінляндія має намір збільшити допомогу Україні.

Раніше повідомлялося, що США планують створити військову базу у Фінляндії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: