Хакери атакували платіжний сайт однієї з обласних енергетичних компаній росії

Читать на русском
Фахівці з української IT-армії атакували приймальню платежів Перменерго російської федерації. Хакери зупинили роботу сайту та платіжних шлюзів
cip.gov.ua

Фахівці з української IT-армії атакували приймальню платежів «Перменерго» Пермського краю російської федерації.

Про це повідомляє IT-армія України у Telegram.

Сьогодні, 13 січня, стало відомо, що українські хакери зупинили роботу сайту та платіжних шлюзів, відтак можливе порушення внутрішніх операцій «Перменерго».

Відзначають, що хакерська атака не вплине на постачання електроенергії в регіоні, натомість призведе до тимчасової втрати контролю над управлінням енергомережі й змусить рф витратити гроші на відновлення роботи.

«Лежить сайт і платіжний шлюз, скоріше за все порушена частина внутрішніх операцій обленерго. Це звісно не вплине на електропостачання, що заборонено правилами кібервійни Червоного Хреста, але призведе до необхідності додаткових вливань з боку держави на відновлення роботи, а також тимчасової втрати контролю управління енергомережами», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, представники української IT-армії за останні пів року змогли розсекретити дані трьох тисяч російських компаній.

Також писали, що Головне управління розвідки Міноборони України отримало масив секретної інформації про наявні та перспективні військові розробки росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: