У ГУР заявили, що їх кібератака «поклала» сервер Міноборони рф

Читать на русском
Фахівці української розвідки атакували сервер Міноборони країни-агресора, який використовувався для спецзв’язку.
Getty Images

Українська розвідка заявила, що сьогоднішня кібератака її фахівців «поклала» сервер спеціального зв’язку Міністерства оборони країни-агресора.

Про це повідомила пресслужба ГУР МОУ.

«Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує - 30 січня 2024 року внаслідок кібератаки «ліг» сервер міністерства оборони держави-агресора росії, який використовувався для спецзв’язку», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, операцію у кіберпросторі противника здійснили фахівці ГУР МО України.

У результаті кібератаки припинено обмін інформацією між підрозділами Міноборони рф, які користувались вказаним розташованим у Москві сервером.

«Програмне забезпечення на атакованому сервері було затверджене ФСБ рф як таке, що відповідає державним стандартам захисту інформації. Відповідний софт встановлювали на різних стратегічних об’єктах державного сектору росії, зокрема - військових», - підкреслили в ГУР.

У розвідці додали, що станом на 21:24 кібероперація триває.

Нагадаємо, що сьогодні, 30 січня, на території росії спостерігається масштабний збій у роботі сервісів та інтернет-провайдерів. Проблеми фіксують на багатьох популярних сайтах, що використовують домен .ru.

Нещодавно в ГУР повідомили про знищення ІТ-інфраструктури компанії, яка працювала на оборонно-промисловий комплекс росії.

Також повідомлялося, що IT-Армія атакувала російську систему 1С-Рарус, в росії не працювали каси в магазинах і на АЗС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: