Британія закликала подвоїти допомогу Україні

Читать на русском
Велика Британія закликає іноземних партнерів подвоїти допомогу Україні, щоб вона могла себе захистити від російських агресорів.
Фото: Pixabay

Велика Британія закликає партнерів подвоїти підтримку України для того, щоб вона не лише перемогла у війні, яку проти неї розв'язала росія, але й вийшла з неї сильною та суверенною державою.

Про це заявив постійний представник Великої Британії при ОБСЄ Нілл Голланд на засіданні Постійної ради організації у четвер у Відні, передає Укрінформ.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Звертаючись до представників інших країн, він вказав, що минає 700 днів з моменту неспровокованого, незаконного, повномасштабного вторгнення росії в Україну, яке завдає величезних руйнувань народу України.

«Наша відповідь має бути у вигляді сили, стійкості та єдності. Настав час подвоїти нашу підтримку, щоб Україна не лише перемогла у війні, але й вийшла з неї сильною, суверенною і вільною країною», – наголосив він.

Британський посол підкреслив, що «зусилля рф, спрямовані на підрив глобальної стабільності, мають бути та будуть зупинені».

«Якщо ми дозволимо росії зруйнувати цю стабільність, ризики для регіону ОБСЄ і світу будуть великими», – додав він.

Дипломат наголосив на відданості Великої Британії підтримці України у прагненні захистити себе, а також запевнив, що його країна «продовжуватиме надавати непохитну підтримку Україні, доки вона не переможе».

Нагадаємо, протягом 2024-го року влада Німеччини планує передати Україні бронетехніку, засоби ППО, а також снаряди.

Також повідомлялося, що у ЄС розробляють новий план щодо збільшення військової допомоги Україні.

12 січня президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак підписали у Києві двосторонню угоду у сфері безпеки, яка діятиме до вступу України до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: