Зеленський розповів, яких змін очікує від нового командування ЗСУ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський окреслив ключові завдання, які має виконати новопризначений головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та його команда.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський окреслив ключові завдання, які має виконати новопризначений головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та його команда.

Заява глави держави прозвучала у його вечірньому зверненні до нації.

Які кадрові перестановки Зеленський провів у керівництві ЗСУ, Міноборони та СБУ під час великої війниЯкі кадрові зміни Зеленський провів у вищому військовому та військово-політичному керівництві під час повномасштабної війни.

Зеленський очікує, що Сирський представить «реалістичний, докладний» план дій Збройних сил України на 2024 рік «з урахуванням реальної ситуації на полі бою зараз і перспектив».

Також, за словами Зеленського, кожна бойова бригада на першій лінії має отримати ефективну західну зброю.

«Має відбутися справедливий перерозподіл такої зброї на користь першої лінії фронту. Треба розв’язати проблеми з логістикою. Авдіївка не повинна чекати, поки генерали з’ясують, де в них на складах застрягли дрони», – сказав він.

Президент очікує на нові кадрові рішення у структурі ЗСУ. Зокрема, на думку глави держави, «кожен генерал має знати фронт». Крім того, Зеленський доручив виправити «надмірну та невиправдану» чисельність штабів.

Глава держави також дав завдання:

  • побудувати в армії дієву ротаційну систему;
  • підвищити якість навчання воїнів – лише навчені солдати першої лінії;
  • у структурі Збройних сил створюється новий рід сил – Сили безпілотних систем; має бути призначений перший командувач.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський сьогодні зустрівся із Валерієм Залужним. Зустріч відбулася на тлі недавніх чуток у ЗМІ про можливе звільнення Залужного з посади. За словами Зеленського, він запропонував Залужному залишитись у команді.

Пізніше у своєму зверненні президент повідомив, що призначив новим головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: